Yazar "Güner, Kadir Gürbüz" için listeleme
-
ÇEŞİTLİ AROMATİK BİTKİLERİN, MEYVE KURUTMADA KÜF-MAYA GELİŞİMİ, FONKSİYONEL VE DUYUSAL ÖZELİKLERE ETKİLERİ
Güner, Kadir Gürbüz (Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu araştırma kapsamında; çeşitli aromatik bitkilerin meyve kurutmada antifungal koruyucu olarak kullanım potansiyelleri incelenmiştir. Bu amaçla, kurutulan Bayramiç beyazı, golden elma, mürdüm eriği ve kiraz meyveleri; ... -
Domates Ve Hıyarlarda Pestisit Kalıntısı Ve Ağır Metal Tespiti, Alınabilecek Önlemler Üzerine Bir Araştırma: Tekirdağ (Türkiye) Ve Mamuşa (Kosova) örneği
Velioğlu, Hasan Murat; Sağlam, Özgür; Duraklı Velioğlu, Serap; Güner, Kadir Gürbüz (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Son yıllarda tarımsal ürünlerin güvenilirliği ve sağlık üzerine olası etkileri üzerindeki tartışmalar artmış olup, tüketicilerin güvenli gıdaya ulaşma konusunda daha fazla sorgulayıcı tavır sergilemeye başladıkları da ... -
FARKLI ÇELTİK ÇEŞİTLERİNE AİT PİRİNÇ KEPEĞİ YAĞLARININ BAZI FİZİKO-KİMYASAL ÖZELLİKLERİ İLE OKSİDATİF STABİLİTELERİNİN BELİRLENMESİ
Geçgel, Ümit; Apaydın, Demet; Güner, Kadir Gürbüz; Dülger, Gizem Çağla; Dağlıoğlu, Orhan; Taşan, Murat; Yılmaz, İsmail; Ay, Onur; Ersöz, Berna; Çotra, Yosun; Arıcı, Muhammet (Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu çalışmada;stabilizasyon işleminin pirinç kepeği yağının fizikokimyasal özelliklerine ve yağ asitleri bileşimine etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Osmancık ve Opela çeşitlerindeki iki pirinç kepeği çeşidi; mikrodalga, ... -
Farklı sürelerde haşlanan baklagillerden elde edilen unların farklı oranlarda buğday ununa ilave edilmesi ve fizikokimyasal özelliklerinin incelenmesi
Yiğit, Sevilay (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Bu araştırma kapsamında; ticari değeri olmayan yemeklik tane baklagillerin farklı sürelerde haşlanarak un elde edilmesi ve buğday ununa belli oranlarda eklenmesi fizikokimyasal açıdan incelenmiştir. Bu amaçla; fasulye, ... -
Formülasyonunda şeker yerine pekmez ve bal kullanılarak üretilen bazı fırıncılık ürünlerinde akrilamid oluşumunun araştırılması
Kazancı, Merve (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu çalışma ile formülasyonunda şeker yerine pekmez veya bal kullanılarak üretilen kek ve kurabiye ürünlerinde akrilamid oluşumu araştırılmıştır. Akrilamid analizinin yanı sıra üretilen kek ve kurabiye ürünlerinde pH, kuru ... -
Fındık Zarının Fırıncılık Ürünlerinde Kullanımı
Velioğlu, Serap Duraklı; Güner, Kadir Gürbüz; Velioğlu, H. Murat; Çelikyurt, Gülnaz (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Fındık zarı, fındık tanesini tamamen saran ve iç fındığın kavrulması sırasında yan ürün olarak açığa çıkan ince ve kahverengi perisperm tabakasıdır. Fındık zarının antioksidan kapasitesi yüksek olup, diyet lif olarak da ... -
Kinoa ve amarant unu ilavesinin Türk mantısının kalite özelliklerine etkilerinin belirlenmesi
Aygün, Gamze (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Geleneksel olarak mantı üretimi, ülkemizde yaygın olarak tüketilen bir gıda maddesidir. Bu çalışmada; pseudo tahıl olarak bilinen kinoa ve amarant unları kullanılarak protein ve fenolik bileşenler açısından zenginleştirilmiş ... -
Pirinç Kepeği Yağlarının Fiziko-Kimyasal Özellikleri ve Oksidatif Stabilitelerinin Belirlenmesi
Geçgel, Ümit; Dağlıoğlu, Orhan; Yılmaz, İsmail; Arıcı, Muhammet; Güner, Kadir Gürbüz; Apaydın, Demet; Dülger, Gizem Çağla; Ay, Onur; Ersöz, Berna; Çotra, Yosun; Taşan, Murat (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Bu çalışmada; stabilizasyon işleminin pirinç kepeği yağının fizikokimyasal özelliklerine ve yağ asidi bileşimine etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. İki farklı pirinç kepeği çeşidi (Osmancık ve Opela); mikrodalga, etüv ... -
Prejelatinize buğday unu ilavesinin, farklı kek çeşitlerinin fiziksel, tekstürel ve duyusal kalite parametrelerine etkisinin incelenmesi
Hocaoğlu, Aysun (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2023)Bu çalışma kapsamında, özellikle su absorbsiyonu, hamur kıvamı gibi temel değişkenler üzerine etkisi olduğu bilinen prejelatinize buğday ununun kek tipi pişmiş unlu mamullerinin kalite parametrelerine olası etkilerinin ... -
Üzüm cibresinden geri kazanılan biyoaktif ekstraktların bazı meyve sularının zenginleştirilmesinde kullanımı
Türkmen, İlknur (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu araştırma kapsamında, hammadde olarak üzümün sadece suyunu kullanarak üretim yapan işletmelerde ortaya çıkan bir tarımsal atık olan cibrenin fenolik bileşiklerinin geri kazanılarak, fonksiyonel zenginleştirici olarak ...